Drupal i vinden?

Etter at jeg som teknisk ansvarlig i Startsiden var med på å velge ut Drupal som publiseringsløsning falt jeg veldig for løsningen. Det er derfor hyggelig å se at også andre aktører der ute vurderer Drupal som intressant. At det blir en diskusjon i mediemarkedet der fri programvareløsninger generelt og Drupal spesielt kommer opp synes jeg er tegn på en spennende utvikling.

Drupal er ikke et perfekt publiseringssystem, som alle andre løsninger har Drupal feil, mangler og svakheter. Men Drupal er utrolig fleksibelt, har en yrende brukermasse, er GPLv2 lisensiert (fri programvare), og har ikke minst en haug funksjonalitet tilgjengelig som moduler som kan settes sammen mer eller mindre slik man ønsker.

Når ABC Startsiden skulle velge publiseringssystem vurderte vi proprietære løsninger, bygg alt selv fra bunnen prosjekt, og en rekke fri programvareløsninger. Nå hadde sikkert ABC Nyheter blitt et glimrende produkt også med en proprietær løsning. Bak avgjørelsen lå uansett ønsket om friheten til å styre utviklingen akkurat dit vi ville. Vi ville ikke betale en enorm sum penger til en leverandør som så selv skulle avgjøre hvilken retning produktet utviklet seg.

Av erfaring er nemlig publiseringsløsninger produkter som nesten aldri passer ut av boksen. Med mindre du har svært standardiserte behov (eksempelvis en normal blogg) kreves det alltid en viss mengde skreddersøm for å bygge det produktet redaksjonen og øvrige intressenter ser for seg. Med det spesielle fokuset ABC Nyheter hadde på involvering av brukere var det rimelig å anta at å bruke pengene på egenstyrt utvikling ville gi best avkastning på investerte penger..